A- A A+

Wonen

AMBULANTE BEGELEIDING EN WONEN

Pauwer biedt zorg op maat aan kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking, een meervoudige beperking of met niet-aangeboren hersenletsel. Pauwer biedt zorg aan jong volwassen, volwassenen en kinderen. Bij wonen en logeren, dagbesteding en naschoolse opvang en ambulante hulpverlening. Het Servicebureau van Pauwer is gevestigd in Breda. Te bereiken op telefoonnummer 088 - 61 19 933
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.pauwer.nl

GEMINI ZORG- EN DIENSTVERLENING
Toelichting:
Gemini zorg- en dienstverlening is SIZA geworden.

Beschrijving:
Siza ondersteunt jou en je naasten bij het opnieuw oppakken van je leven. Met behandeling en begeleiding leren we je omgaan met alle veranderingen. Ook werken we toe naar verbetering van je fysieke en mentale vaardigheden. We gaan daarbij altijd uit van jouw doelen en mogelijkheden. Zodat je weer grip krijgt op je leven en mee kunt doen in de maatschappij.

Siza werkt met andere zorginstellingen samen om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Zo kunnen we je volgen van opname in het ziekenhuis, naar behandeling en begeleiding in een specialistisch centrum tot ondersteuning thuis. Dankzij deze samenwerking gaat er geen kostbare tijd en informatie verloren bij overgangen in het zorgtraject.
Zie folder NAH op www.siza.nl/NAH
Aanmelding, informatie en advies over wonen, leren/ werken of behandeling.
Telefoon: 088 377 91 99
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.siza.nl

STICHTING SWZ 

Bij stichting SWZ heeft men diverse kleinschalige woonvoorzieningen in Eindhoven en omgeving. Bewoners ontvangen ondersteuning bij allerlei zaken die bij het wonen en leven hoort. Ook wordt geleerd om te gaan met emotionele en cognitieve gevolgen van niet aangeboren hersenletsel, zoals vergeetachtigheid, het niet goed om kunnen gaan met gevoelens en communicatieproblemen. De wijze van ondersteuning en de mate van zelfstandigheid worden per persoon afgestemd.

Bij stichting SWZ heeft men diverse kleinschalige woonvoorzieningen in de omgeving Rosmalen, Boxtel, Veghel, Den Bosch. Bewoners ontvangen ondersteuning bij allerlei zaken die bij het wonen en leven hoort. Ook wordt geleerd om te gaan met emotionele en cognitieve gevolgen van niet aangeboren hersenletsel, zoals vergeetachtigheid, het niet goed om kunnen gaan met gevoelens en communicatieproblemen. De wijze van ondersteuning en de mate van zelfstandigheid worden per persoon afgestemd.  

REGIO EINDHOVEN
Stichting SWZ
Nieuwstraat 70
5691 AG Son
Centraal nummer 0499-471241
www.swzzorg.nl

   

TANTE LOUISE VIVENSIS - RESIDENTIE MOERMONT
Kleinschalige zorg in een grootschalig gebouw:
De bewoners van Residentie Moermont krijgen een totaalpakket van verblijf, zorg, welzijn en service aangeboden. Kwaliteit van leven staat daarbij voorop. Bij het ontwerp van het gebouw zijn de behoeften en wensen van de bewoners een belangrijke leidraad geweest. In het relatief grote gebouw wordt kleinschalige zorg optimaal aangeboden. Het gaat met name om somatische en psychogeriatrische bewoners.

Iedere bewoner z'n eigen kamer:
Residentie Moermont is samengesteld uit zeven bouwdelen en heeft vier entrees. Zowel de psychogeriatrische bewoners van de groep als de somatische bewoners hebben een eigen ingang. De hoofdentree geeft toegang tot de algemene functies, zoals receptie, dagbehandeling en therapie. Ook een restaurant en een internetcafe maken deel uit van Residentie Moermont.
Elke bewoner heeft een eigen woon-slaapkamer en eigen sanitair. In de kamers zijn aansluitingen voor zorgtelefoon, radio/tv en internet. Daarnaast delen gemiddeld zes tot acht bewoners samen een groepskamer voor gemeenschappelijke activiteiten.
Residentie Moermont:
Veilingdreef 6 (navigatie adres: Fort Moermont)
4614 RX Bergen op Zoom
T 0164 271300
www.tantelouise-visensis.nl

SYNDION
Syndion werkt in de Drechtsteden, de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, het Land van Heusden en Altena, de Betuwe en Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

Lichamelijke handicap
Wonen is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Een groot deel van het dagelijks leven speelt zich in huis af, van opstaan en ontbijten tot douchen en naar bed gaan. Het is prettig om zo zelfstandig mogelijk te zijn, zowel thuis als in de samenleving. Als u hulp nodig hebt, is het belangrijk dat u zelf de voorwaarden stelt en de regie over uw leven behoudt.

U hebt een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een chronische ziekte of niet-aangeboren hersenletsel. Wij bieden ondersteuning bij:
  • Uw persoonlijke verzorging
  • Uw huishouden
  • Het bereiden of gebruiken van maaltijden
  • Het boodschappen doen
  • Budgetbeheer en administratie
  • Het vinden van werk, opleiding, sport of hobby
  • Het leggen en onderhouden van sociale contacten
  • Het structureren van uw dag en diverse activiteiten
  • Het vergroten van uw mobiliteit
  • Het omgaan met de gevolgen van uw beperking
De ondersteuning wordt geboden in uw eigen woning of in een kleinschalige woonlocatie van Syndion.
Info; 078-6250710 Centraal Syndion Bureau: 0183-651150
www.syndion.nl

PRISMA LOCATIE SPIERINGSTRAAT
Spieringstraat 46
4617 AC Bergen op Zoom
http://www.prismanet.nl/

Spieringstraat is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme, niet aangeboren hersenletsel, lichamelijke beperking. De woonvorm is een kleinschalige voorziening, er zijn twaalf appartementen verdeelt over diverse bouwlagen in een totaal complex. Er is een steunpunt in het complex met een ontmoetingsruimte voor cliƫnten gedurende de gehele dag en tevens logeerruimte. Het is rolstoeltoegankelijk. Elk appartement heeft een keuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. De woonvorm staat in een moderne woonwijk in Bergen op Zoom (de Plaat) aan het Markiezaatmeer.

Groot Ypelaardreef 18
4834 HD Breda


Appartementencomplex Groot Ypelaardreef biedt huisvesting aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking, autisme, meervoudig complexe beperking, lichamelijke beperking en NAH. Activiteitencentrum Groot Ypelaardreef biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking, autisme, meervoudig complexe beperking, lichamelijke beperking.
De appartementen zijn op de eerste en tweede etage van het gebouw met een groot dakterras. Er zijn 24 appartementen met twee algemene woonkamers. Op elke etage is een gemeenschappelijke woonkamer met een eenvoudig keukenblok en toilet. Op de eerste etage is een groot dakterras aanwezig. Kleine gemeenschappelijk fietsenberging. Parkeerplaatsen op eigen terrein. Het is rolstoeltoegankelijk. De appartementen hebben een zitkamer met keukenblok, slaapkamer en sanitaire ruimte. Grote bergkast met aansluiting voor wasmachine/droger is in het appartement aanwezig. Het appartementencomplex ligt in de rustige wijk IJpelaar, op loopafstand van winkelcentrum de Brucht. De bushalte is voor de deur.

NIEUW UNICUM TE ZANDVOORT
Er is een MS behandel- en ondersteuningcentrum voor zowel tijdelijke als permanente hulp, er wonen 75  mensen met een progressieve vorm van MS. Daarnaast biedt Nieuw Unicum ook professionele ondersteuning aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. tel 023-5761212
  www.nieuwunicum.nl

AENEAS THEBE - LOCATIE HAVERMARKT/VALKENIERSPLEIN
Verpleeghuis met specifieke zorg en revalidatie voor mensen met Hersenletsel. Zaart 35
4819 ED Breda
076- 5266600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SIZA DORP GROEP TE ARNHEM
Siza dorp groep heeft in de omgeving van Arnhem een aantal woonvoorzieningen specifiek toegerust voor mensen met NAH. Voor informatie en aanmelden, Telefoonnummer 026 3779199
www.sizadorpgroep.nl

MEE WOONWINKEL
Op de MEE woonwinkel vindt u de ideale combinatie van wonen en zorg, voor kwetsbare burgers, mensen met een beperking of chronische ziekte.

www.meewoonwinkel.nl


ZUIDERHOUT TETERINGEN
In de bosrijke omgeving van Teteringen liggen ruim 100 serviceappartementen en 130 zorgappartementen. Deze zijn allemaal modern en comfortabel ingericht.
Wij bieden daarnaast zorg en diensten binnen een verpleegafdeling voor psychogeriatrische cliƫntenen en twee units voor groepswonen.
En heeft u voor een korte tijd behoefte aan opvang? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Park Zuiderhout
Arnold Janssenlaan 46
4847 DK Teteringen
www.parkzuiderhout.nl

Met een indicatie van het CIZ kunt u zich direct aanmelden via Zuiderhout op telefoonnummer 076-5784000.


ZORGHOTEL WOONZORGCENTRA ZUIDERHOUT te Teteringen
www.wzczuiderhout.nl
Met een indicatie van het CIZ kunt u zich direct aanmelden via Zuiderhout op telefoonnummer 076-5784000.

Logo ontwerp: Michiel van de Kimmenade, leerling ROC - iCare Webdesign 2017